BOŽIČNO DEBLO
Pecivo s pridihom božičnega duha. K božičnemu deblu lahko dodaš tudi pecivo v obliki gobic ali orehov in krožnik dekoriraš z vejicami oziroma listi pravega božičnega drevesa.
Ingredients
- Biskvit
- - 5 rumenjakov
- - 5 beljakov
- - 10 dkg sladkorja
- - 1 vaniljin sladkor
- - ½ pecilnega praška
- - 10 dkg moke
- Krema
- - 1 čokoladni puding
- - 1 jajce
- - 2 dcl mleka
- - 1 žlica kakava
Instructions
- Rumenjake in sladkor stepi do penaste mase, dodaj vaniljin sladkor.
- Pecilni prašek zmešaj z moko in z ročno metlico vmešaj v rumeno zmes.
- Iz beljakov naredi snega in ga narahlo vmešaj v zgornjo maso.
- Zmer vlij v pekač, obložen s peki papirjem.
- Peci 10-12 min pri 180 °C.
- Pečen biskvit pokrij z navlaženo kuhinjsko krpo in takoj zvij v rulado (skupaj s prtičkom).
- Margarino in 7 žlic sladkorja zmešaj, da se sladkor več ne opazi.
- V mleko zakuhaj vse sestavine za kremo.
- Ohlajeno kremo vmešaj v zmes margarine in sladkorja.
- Previdno razvij rulado in jo premaži s kremo.
- V sredino dodaj celo banano.
- Namazano rulado odreži na robovih postrani, na eni strani približno 5 cm, na drugi 7.
- Odrezana kosa združi k osnovi, v videzu debla in dveh vej.
- Vse skupaj premaži s preostankom kreme.
- Z vilicami narahlo vleci po ruladi, da ustvariš videz lubja.
- Deblo dekoriraj po lastni izbiri, na primer posipaj mleti sladkor, kokos, mrvice, perle, lističe, bombončke …
[efb_likebox fanpage_url=”kofetarca.si” box_width=”600″ box_height=”400″ locale=”sl_SI” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”1″ hide_cta=”0″ animate_effect=”No Effect” ]