BOŽIČNO DEBLO

Pecivo s pridihom božičnega duha. K božičnemu deblu lahko dodaš tudi pecivo v obliki gobic ali orehov in krožnik dekoriraš z vejicami oziroma listi pravega božičnega drevesa.

BOŽIČNO DEBLO

BOŽIČNO DEBLO

Sestavine

  • Biskvit
  • - 5 rumenjakov
  • - 5 beljakov
  • - 10 dkg sladkorja
  • - 1 vaniljin sladkor
  • - ½ pecilnega praška
  • - 10 dkg moke
  • Krema
  • - 1 čokoladni puding
  • - 1 jajce
  • - 2 dcl mleka
  • - 1 žlica kakava

Navodila

  1. Rumenjake in sladkor stepi do penaste mase, dodaj vaniljin sladkor.
  2. Pecilni prašek zmešaj z moko in z ročno metlico vmešaj v rumeno zmes.
  3. Iz beljakov naredi snega in ga narahlo vmešaj v zgornjo maso.
  4. Zmer vlij v pekač, obložen s peki papirjem.
  5. Peci 10-12 min pri 180 °C.
  6. Pečen biskvit pokrij z navlaženo kuhinjsko krpo in takoj zvij v rulado (skupaj s prtičkom).
  7. Margarino in 7 žlic sladkorja zmešaj, da se sladkor več ne opazi.
  8. V mleko zakuhaj vse sestavine za kremo.
  9. Ohlajeno kremo vmešaj v zmes margarine in sladkorja.
  10. Previdno razvij rulado in jo premaži s kremo.
  11. V sredino dodaj celo banano.
  12. Namazano rulado odreži na robovih postrani, na eni strani približno 5 cm, na drugi 7.
  13. Odrezana kosa združi k osnovi, v videzu debla in dveh vej.
  14. Vse skupaj premaži s preostankom kreme.
  15. Z vilicami narahlo vleci po ruladi, da ustvariš videz lubja.
  16. Deblo dekoriraj po lastni izbiri, na primer posipaj mleti sladkor, kokos, mrvice, perle, lističe, bombončke …
https://kofetarica.si/bozicno-deblo/
Print Friendly, PDF & Email

Komentiraj