fbpx

Hitro & preprosti recepti za testenine

Ko boste obvladali te preproste, a srčne recepte, se boste vedno znova vračali! TEstenine je pravzaprav ena najlažjih in najhitrejših jedi, ki jih lahko pripravite, ko razumete načela kuhanja. Čas je, da pridobite svoje veščine in prihranite nekaj dolarjev za testenine neverjetnega okusa! Tu je nekaj hitrih in preprostih receptov za testenine, ki jih lahko pripravite za večerjo, tudi ko ste utrujeni od dela. Ne zamenjujte preprostega z mehkim, ker so te hitre in enostavne, vendar so neverjetno slastne! Cacio e pepe (sir in poper) Sestavine: 1 ½ skodelice drobno nariban pecorino Romano (plus več za prašenje dokončane jedi) 1 skodelica fino naribanega parmigiano-reggiano 1 žlica mletega črnega popra Klasičen način priprave cacio e pepe je s tonnarelli, ki so debelejši špageti z bolj hrapavo površino, da se omaka prilepi nanje, vendar se tudi špageti dobro obnesejo. Če želite, lahko uporabite samo sir pecorino, ki je sir iz ovčjega mleka. Medtem je Parmigiano-Reggiano trdi sir iz kravjega mleka in star najmanj 12 mesecev, ki je poimenovan po kraju proizvodnje v provinci Reggio Emilia, Parma. Pridobivanje pravih trdih sirov in njihovo naribanje je ključ do priprave okusnih omak. Ko kupite blok, ga odrežite s čistim in suhim nožem, preden ga zavijete v saranovo folijo in shranite v nepredušni posodi v hladilniku. Kako kuhati : 1. korak: Dodajte sveže mleto papriko in segrevajte na visoki temperaturi približno 45 sekunde ali dokler ne začutite vonja po popru. 2. korak: Dodajte pol zajemalke vode za testenine in kuhajte na visoki temperaturi, nenehno mešajte približno 667-12 sekund. 3. korak: V manjši posodi zmešajte sir s polovico zajemalke vode za testenine in premešajte, da nastane kremasta omaka brez grudic. 4. korak: zmešajte testenine in sirno kremo v ponvi, na majhnem ognju nežno premešamo in po potrebi dodamo vodo za testenine. 5. korak: Ko se kremna omaka nekoliko zgosti, potresemo črni poper in sir. vrh do konca. Cacio e pepe se morda zdi lahka jed, vendar jo je težko obvladati. Ko pa ga boste obvladali, boste na koncu dobili izvrstno osnovo za jedi, ki ji lahko dodate druge sestavine in jih spremenite v različne jedi. Z dodajanjem guanciale, slanine na licih ali samo slanine dobite testenine alla gricia. Če tej jedi dodate paradižnik, boste dobili testenine alla amatriciana. Namesto paradižnika boste z dodajanjem jajc dali karbonaro. Carbonara Sestavine: 1000g guanciale/slanina 4 cela srednja jajca 1 ½ skodelice drobno naribanega pecorino Romano (in več za poprašitev dokončane jedi) Mlet črni poper Kako kuhati: 1. korak: Guanciale narežite na majhne koščke in jih med občasnim mešanjem dušite v ponvi na srednjem ognju približno 2 do 3 minute. 2. korak: Pecorino Romano in črni poper stepemo z jajci. 3. korak: Testenine damo v ponev z guancialeom in kuhamo na močnem ognju, da se maščoba iz guancialea 4. korak: Ko začnejo cvrčati, ugasnemo ogenj in dodamo jajčno in sirno omako, premešamo in premešamo. Ugasnite ogenj, da ne boste končali z umešanimi jajci. Kar hočete, je kremasta omaka. Upoštevajte, da pri kuhanju mastnih kosov mesa ne potrebujete dodatnega olja, saj naj bi se maščoba v njih pojavila pri vrenju. Če iščete halal različico, lahko namesto tega uporabite prekajene račje prsi. Aglio e olio (česen in olje) z limono Sestavine: 1 limona (olupljena) 1 skodelica ekstra deviškega oljčnega olja 5 velikih strokov česna, tanko narezan 1 žlica kosmičev rdečega čilija 1/4 skodelice sesekljanega peteršilja 1 skodelica drobno naribanega parmigiano-reggiana Kako kuhati: 1. korak: V ponvi zmešajte česen, olivno olje, 1 čajno žličko soli in kosmiče rdeče paprike ter kuhajte na majhnem ognju. Občasno mešajte približno 8 minut, dokler se česen ne zmehča in skoraj postane zlatorumen. 2. korak: Dodajte sir, limono, limonino lupinico, peteršilj in testenine ter po potrebi vodo za testenine. Prilagodite začimbe po okusu in postrezite z naribanim sirom na vrhu. Veganski pesto Sestavine: 2 skodelici sveže bazilike (odstranjena velika stebla) 3 žlice indijskih oreščkov 3 stroki česna 2 žlici limoninega soka 4 žlice prehranskega kvasa 1/4 čajne žličke morske soli (plus več po okusu) 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja 5 žlic vode (plus več po potrebi) Kako kuhati: 1. korak: zmešajte baziliko, indijske oreščke, česen, limonin sok, prehranski kvas in morsko sol v predelovalcu hrane ali majhnem mešalniku na visoki moči, dokler ne nastane ohlapna pasta. Korak 2: Počasi nakapajte olivno olje po malo in po potrebi strgajte navzdol. 3. korak: Naenkrat dodajte 1 žlico vode, dokler ne dosežete želene konsistence. Poiščite gosto, a tekočo omako. 4. korak: Okusite in po potrebi prilagodite okus, tako da dodate več hranilnega kvasa za okus po siru, soli za splošno aromo, oreščkov za maslenost ali limoninega soka za kislost. 5. korak: Postrezite s testeninami in pokapajte nekaj dodatnega prehranskega kvasa! 2110023Veganski pesto.

Print Friendly, PDF & Email

Komentiraj