fbpx

Izpoved tetoviranega vzgojitelja: 'Odpustili so me v vrtcu, saj lažejo, da se me otroci bojijo'

En otrok je dejal, da je imel nočne more po tem, ko ga je videl, zato je tetovirani učitelj kmalu izgubil službo

Francoski najbolj tetoviran moški je dejal, da je v vrtcu izgubil službo, potem ko so se starši otrok pritožili nad njegovim videzom, piše BBC. 35-letni Sylvain Helaine ima potetovirano celotno telo, obraz in celo jezik, očesne kroglice pa je kirurško pobarval v črno.

Helaine je delal kot vzgojitelj v vrtcu in poučeval otroke, stare šest let in več, zaradi videza pa mu je bilo prepovedano delati z najmlajšimi.

Povedal je tudi, da otrok staršev, ki so se pritoževali, ni učil in da so bili njegovi učenci “kul” glede njegovega videza, ker so ga poznali. “Samo ljudje, ki me vidijo od daleč, takoj pomislijo na najhujše,” je dejal Helaine.

Helaine, znan tudi po vzdevku ‘Freaky Hoody’, pravi, da je lani delal v vrtvu blizu Pariza, ko je triletnik staršem povedal, da ima nočne more, potem ko ga je videl. Otrokovi starši so se kasneje pritožili na ministrstvo za šolstvo.

Dva meseca kasneje je Helaine prejel obvestilo, da ne more več delati z najmlajšo starostno skupino, in tetoviranega učitelja je ta odločitev zelo prizadela. Helaine pravi, da bi njegove tetovaže otrokom lahko pomagale sprejeti tiste, ki jim niso podobni.

Otroci, ki me vidijo, se učijo o strpnosti. Ko odrastejo, je manj verjetno, da bodo rasistični ali homofobični in tudi na invalide ne bodo gledali kot na spake iz cirkusa, pravi Helaine.

Po lastni oceni je v salonih za tetoviranje skupaj preživel približno 460 ur. To je vključevalo tudi postopek na njegovih očeh, zaradi katerega je odpotoval v Švico, sajje tak postopek v Franciji nezakonit.

Print Friendly, PDF & Email

Komentiraj