fbpx

KAVNA BOMBA

Ko je polkrogla gotova, jo premažemo s kremo in potresemo z narezanimi orehi ali mandlji…..

KAVNA BOMBA

KAVNA BOMBA

Sestavine

  • 4 jajca
  • 12 dkg sladkorja
  • 10 dkg moke
  • Tekočina za biskvit: ½ l sladke črne kave
  • Maslena kavna krema: 23 dkg masla, 13 dkg sladkorja, 1 jajce, 4 žlice močne črne kave
  • Okras: narezani orehi ali mandlji

Navodila

  1. Iz beljakov stepemo trd sneg, hkrati dodamo rumenjake in sladkor ter dalje stepamo, da zmes Dobro naraste. Del moke potresemo po površini, jo s krožnim dvigovanjem kuhalnice narahlo zmešamo in nato dalje na enak način postopoma dodajamo preostalo moko. Testo vlijemo za pol prsta visoko v z mastjo namazan in pomokan model ter pečemo 10 do 12 minut pri 180 °C. Ohladimo in iz plošče izrežemo kroge: največjega s premerom 20 cm, vsak naslednji krog je za 2 cm manjši, se pravi s premerom 18, 16 in 14 cm. Na okrogel tortni pladenj damo največji krog, ga pokapljamo s kavo in namažemo z masleno kavno kremo. Po vrsti nalagamo vedno manjše kroge, ki jih sproti pokapljamo s kavo in namažemo s kremo. Med kroge lahko lepo naložimo tudi obreznine, ki so nam ostale pri rezanju krogov. Namažemo jih s kremo in pazimo, da ne gremo čez rob krogov, da bo bomba lepo okrogla. Ko je polkrogla gotova, jo premažemo s kremo in potresemo z narezanimi orehi ali mandlji.
  2. Maslena kavna krema: Maslo penasto umešamo. Posebej damo v kotliček sladkor z jajcem in kavo ter v vodni kopeli stepamo, da se zgosti. Odstavimo, ogladimo in med mešanjem po žlicah dodajamo umešanemu maslu.
https://kofetarica.si/kavna-bomba/
Print Friendly, PDF & Email

Komentiraj