KAVNA RULADA

Čas priprave: 30 minut

Težavnost: ena kava

 

Sestavine:

4 jajca, 12 dkg sladkorja, 10 dkg moke, ½ žličke pecilnega praška, ½ žličke instant kave

 

Kavna krema:

7 dkg sladkorja, 1 jajce, 3 žlice močne črne kave, rum, 16 dkg masla

V posodo damo sladkor, jajce in kavo ter stepamo nad paro, da se zgosti. Ohlajeno kremo odišavimo z rumom in jo počasi vlivamo v dobro spenjeno maslo, s katero namažemo rulado.

 

Priprava:

Stepemo trd beljakov sneg, nato hkrati dodamo sladkor in rumenjake. Moko, pomešano s pecilnim praškom in instant kavo, potresemo po dobro spenjeni masi in z dvigovanjem kuhalnice vse narahlo zmešamo. Testo vlijemo v namazan in pomokan model in pečemo 10 minut pri 220 °C. Ohlajeno namažemo s kremo in zvijemo. Preden ponudimo, rulado potresemo s sladkorjem in narežemo.

Print Friendly, PDF & Email

Komentiraj