fbpx

KOLIKO BI VAS STAL OBISK VSEH DIRK FORMULE 1

Obiskati vse dirke Formule 1 v posamezni sezoni so sanje marsikaterega F1 navdušenca, toda ali ste se kdaj vprašali koliko bi vas to stalo? Za vas smo se malce poigrali s številkami…

LETALSKE KARTE

Glede na dejstvo, da bo potrebno v kolikor želite obiskati vsako dirko Formule 1 v sezoni potovati na vse konce sveta bo, zaradi zanesljivih letalskih povezav, za izhodišče najbolje izbrati kar London, ki je odlično povezan s Slovenijo.

V sezoni 2018 bo na sporedu 21 dirk. Petkrat bodo dirke potekale v zaporednih vikendih (Bahrain/Kitajska, Nemčija/Madžarska, Belgija/Italija, ZDA/Mehika, Rusija/Japonska), enkrat pa se bo zgodilo, da bomo v treh tednih videli kar tri zaporedne dirke (Francija, Avstrija, VB). V teh primerih odhod domov seveda ni smiselen, kar smo upoštevali tudi v izračunih. Pri rezervaciji potovanja smo upoštevali tudi število letov oziroma smo vključili lete brez dolgih postankov na letališčih in brez velikega števila prestopanj.

V kolikor boste potovali iz Londona vas tako vključno z povezavo Ljubljana-London čaka cca 60 letov za katere boste morali odšteti približno 10.000€.

VSTOPNICE, NAMESTITEV IN ŽEPNINA

Naslednji pomembnejši izdatek predstavljajo vstopnice, namestitev in proračun, ki ga boste potrebovali v času svojega bivanja. Tukaj smo upoštevali izdatke, ki jih potrebujete za ogled celotnega dirkaškega vikenda, vključene pa so tudi tri nočitve. Cena bo seveda odvisna od vaših želja in potreb. Najcenejša možnost je nakup vstopnic za stojišča (General Admission) in nočitev v kakšnem od hostlov. V kolikor pa si želite nekoliko udobnejšo izkušnjo pa vam ponujamo še cene za ogled dirke na tribunah srednjega cenovnega razreda in nočitev v hotelih s tremi zvezdicami.

kolikor bi izbrali najcenejšo možno varianto bi morali za ogled dirkaškega vikenda v povprečju odšteti 335 €, srednja možnost pa bi vas stala slabih 800 € za dirkaški vikend. Najcenejše vstopnice so na voljo za dirke na Kitajskem, v Kanadi, Rusiji in na Madžarskem, medtem ko so najdražje dirke v Monaku, Belgiji in Abu Dhabiju.

Če bi si torej želeli ogledati vse dirke v sezoni bi po najcenejši varianti morali odšteti cca 19.000 €, za srednjo možnost, ki vključuje vstopnice za tribune in udobnejšo namestitev pa še kakšnih 10 tisočakov več.

Matej Plešej

Prvotno objavljeno na Portal F1.si

Print Friendly, PDF & Email

Komentiraj