MADŽARICA

Madžarica je kraljica praznikov. Za marsikoga predstavlja izziv, toda če sledite receptu, boste že naslednji dan uživali v njenem specifičnem okusu.

MADŽARICA

MADŽARICA

Sestavine

  • Testo
  • - ½ kg moke
  • - 13 dkg margarine
  • - 15 dkg sladkorja
  • - ½ pecilnega praška
  • - 1 jajce
  • - 1 lonček kisle smetane
  • Krema
  • - ½ l mleka
  • - 14 dkg sladkorja
  • - 5 velikih žlic ostre moke
  • - 2 rebra čokolade
  • - 15 dkg margarine

Navodila

  1. Moko in margarino zamesi skupaj, dodaj sladkor, pecilni prašek in jajce.
  2. Postopoma masi dodajaj kislo smetano.
  3. Vse skupaj zamesi v gladko testo.
  4. Testo daj počivati za 1 uro v hladilnik.
  5. Testo razdeli na 3 do 6 enakih delov (odvisno, koliko plasti želiš).
  6. Razvaljaj vsak posamezen del na tanko, na velikost pekača.
  7. Pomembno: Testo položi na narobe obrnjen pekač (dno na vrhu).
  8. Vsak del posebej speci na namazanem (z margarino) in z moko posipanem pekaču.
  9. Nekaj žlic hladnega mleka zmešaj z moko v posebni posodi.
  10. Ostalo mleko s sladkorjem kuhaj do vrelišča in počasi dodajaj tekočo maso mleka in moke.
  11. Kuhaj, dokler ne dobiš gosto zmes, vmes mešaj, da se ne prime.
  12. Kremo ohladi, dodaj stopljeno čokolado in penasto zmešano margarino.
  13. Vse skupaj dobro premešaj, da dobiš gladko maso.
  14. Ohlajene oblate premaži s pokuhanim rumom (1 dcl ruma, 1 dcl vode), vsakega tik preden ga uporabiš.
  15. Združuj eno plast oblate, nato premaži s kremo in ponovno oblat, dokler ne porabiš vseh. Zadnji oblat naj bo brez kreme, prelij ga s čokoladno glazuro.
  16. Pecivo naj v hladilniku stoji 24 ur, preden ga narežeš.
https://kofetarica.si/madzarica/
Print Friendly, PDF & Email

Komentiraj