MADŽARICA
Madžarica je kraljica praznikov. Za marsikoga predstavlja izziv, toda če sledite receptu, boste že naslednji dan uživali v njenem specifičnem okusu.
Ingredients
- Testo
- - ½ kg moke
- - 13 dkg margarine
- - 15 dkg sladkorja
- - ½ pecilnega praška
- - 1 jajce
- - 1 lonček kisle smetane
- Krema
- - ½ l mleka
- - 14 dkg sladkorja
- - 5 velikih žlic ostre moke
- - 2 rebra čokolade
- - 15 dkg margarine
Instructions
- Moko in margarino zamesi skupaj, dodaj sladkor, pecilni prašek in jajce.
- Postopoma masi dodajaj kislo smetano.
- Vse skupaj zamesi v gladko testo.
- Testo daj počivati za 1 uro v hladilnik.
- Testo razdeli na 3 do 6 enakih delov (odvisno, koliko plasti želiš).
- Razvaljaj vsak posamezen del na tanko, na velikost pekača.
- Pomembno: Testo položi na narobe obrnjen pekač (dno na vrhu).
- Vsak del posebej speci na namazanem (z margarino) in z moko posipanem pekaču.
- Nekaj žlic hladnega mleka zmešaj z moko v posebni posodi.
- Ostalo mleko s sladkorjem kuhaj do vrelišča in počasi dodajaj tekočo maso mleka in moke.
- Kuhaj, dokler ne dobiš gosto zmes, vmes mešaj, da se ne prime.
- Kremo ohladi, dodaj stopljeno čokolado in penasto zmešano margarino.
- Vse skupaj dobro premešaj, da dobiš gladko maso.
- Ohlajene oblate premaži s pokuhanim rumom (1 dcl ruma, 1 dcl vode), vsakega tik preden ga uporabiš.
- Združuj eno plast oblate, nato premaži s kremo in ponovno oblat, dokler ne porabiš vseh. Zadnji oblat naj bo brez kreme, prelij ga s čokoladno glazuro.
- Pecivo naj v hladilniku stoji 24 ur, preden ga narežeš.
[efb_likebox fanpage_url=”kofetarca.si” box_width=”600″ box_height=”400″ locale=”sl_SI” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”1″ hide_cta=”0″ animate_effect=”No Effect” ]