fbpx

MADŽARSKI ČUPAVCI – RUSKE KAPE

Priljubljena sladica na Balkanu, ki je Rusi ne poznajo. Primerna za praznike in posebne dogodke.

MADŽARSKI ČUPAVCI – RUSKE KAPE

Čas priprave: 3 hours

MADŽARSKI ČUPAVCI – RUSKE KAPE

Sestavine

  • Testo:
  • - 30 dkg sladkorja
  • - 5 jajc
  • - 2 žlički kakava
  • - 2 žlički orehov
  • - 9 žlic vode
  • - 25 dkg ostre moke
  • - 1 pecilni prašek
  • Krema:
  • - 1 dcl mleka
  • - 4 jajca
  • - 15 dkg sladkorja
  • - 4-6 žlic moke
  • Čokolada:
  • - 10 dkg čokolade za kuhanje
  • - 7 dkg margarine

Navodila

  1. Skuhaj mleko, ko zavre, dodaj ostale sestavine.
  2. Kuhaj še 5 minut, sproti mešaj.
  3. Ko se krema ohladi, dodaj gladko izdelano 10 dkg margarine.
  4. Ko se testo ohladi, ga prereži na pol in delaj kroge s kozarcem.
  5. S kremo te kroge zlepi skupaj.
  6. Nato jih namaži še okoli ter povaljaj v kokosu.
  7. Zloži na pladenj.
  8. Polij in razmaži po vrhu stopljeno čokolado z margarino.
https://kofetarica.si/madzarski-cupavci-ruske-kape/
Print Friendly, PDF & Email

Komentiraj