MADŽARSKI ČUPAVCI – RUSKE KAPE
Jump to recipe
Priljubljena sladica na Balkanu, ki je Rusi ne poznajo. Primerna za praznike in posebne dogodke.
Ingredients
- Testo:
- - 30 dkg sladkorja
- - 5 jajc
- - 2 žlički kakava
- - 2 žlički orehov
- - 9 žlic vode
- - 25 dkg ostre moke
- - 1 pecilni prašek
- Krema:
- - 1 dcl mleka
- - 4 jajca
- - 15 dkg sladkorja
- - 4-6 žlic moke
- Čokolada:
- - 10 dkg čokolade za kuhanje
- - 7 dkg margarine
Instructions
- Skuhaj mleko, ko zavre, dodaj ostale sestavine.
- Kuhaj še 5 minut, sproti mešaj.
- Ko se krema ohladi, dodaj gladko izdelano 10 dkg margarine.
- Ko se testo ohladi, ga prereži na pol in delaj kroge s kozarcem.
- S kremo te kroge zlepi skupaj.
- Nato jih namaži še okoli ter povaljaj v kokosu.
- Zloži na pladenj.
- Polij in razmaži po vrhu stopljeno čokolado z margarino.
[efb_likebox fanpage_url=”kofetarca.si” box_width=”600″ box_height=”400″ locale=”sl_SI” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”1″ hide_cta=”0″ animate_effect=”No Effect” ]