Šamrole s smetano

Šamrole lahko napolnimo s smetano ali z vanilijevo kremo. Spodaj je recept za šamrole s smetano, ki niso tako sladke kot tiste z vanilijevo kremo. Najbolje jih je pojesti še isti dan.

ŠAMROLE

ŠAMROLE

Ingredients

  • 1 zavitek listnatega testa (2 kosa)
  • 0,25 l alpske smetane
  • 1 vaniljev šlag
  • 1 navadni šlag
  • 2 vrečki šlagfixa

Instructions

  1. Razvaljaj testo na tanko, razreži na 1,5-2 cm široke trakove, dolžine približno 30 cm.
  2. Navij na modelčke, pomočene v moko, testo naj bo navito štirikrat.
  3. Peci 15 min 180°, dokler niso zlato-rumeni.
  4. Ko so pečeni, jih takoj odvij z modelčkov.
  5. Vsako posebej stepi alpsko smetano, vaniljev šlag in navadni šlag.
  6. Združi vse troje v eno posodo.
  7. Dodaj šlagfix.
  8. Ko se rolce ohladijo, jih nadevaj s kremo (s pomočjo brizgalke ali vrečke).
https://kofetarica.si/samrole/

[efb_likebox fanpage_url=”kofetarca.si” box_width=”600″ box_height=”400″ locale=”sl_SI” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”1″ hide_cta=”0″ animate_effect=”No Effect” ]

Print Friendly, PDF & Email

Komentiraj