fbpx

Šokantni posnetki: Osem policistov je bilo politih z gorivom, množica je vpila: 'Zažgite jih!

Posnetek, posnet maja lani, je bil objavljen v BBC-jevem dokumentarnem filmu Kritična situacija in prikazuje dramatične trenutke med policijsko intervencijo v Essexu. Takrat so osem policistov polili z gorivom, množica opazovalcev  pa je vpila: “Zažgite jih!”

Vse se je začelo po prijavi o nevarni vožnji 17-letnega motorista, ki so ga policisti prijeli in aretirali. Postopek je pritegnil veliko gledalcev, v nekem trenutku pa se jim je približala 47-letnica in jim zagrozila s kladivom. Za njo je z bližnje ulice z rezervoarjem za gorivo pritekel 28-letni moški in zalil osem policistov.

Sprva so mislili, da bi lahko šlo za strup, en policist pa je dejal, da je čutil pekoč občutek na koži. Slišali so, kako so mnogi zbrani kričali: “Kdo ima vžigalice?” in “Prižgite jih”, vendar kraja dogodka niso zapustili.

Policist Andrew Bird je dejal, da so bili policisti vajeni, da so ljudje kričali in preklinjali ter jim govorili, da so idioti, vendar česa takega še niso doživeli.

Potem ko je na kraj prispelo približno 90 policistov in pripadnikov gasilske službe, so policiste, ki so bili politi z gorivom, rešeni. Zaradi sodelovanja v incidentu je bilo aretiranih več ljudi, dvema policistoma pa je bila v bolnišnici zagotovljena medicinska pomoč zaradi požiranja bencina.

28-letni Justin Jackson, ki je policiste polil z bencinom, je bil zaprt za tri leta in devet mesecev, najstniku (17) pa je bila 12 mesecev prepovedana vožnja, hkrati pa je prejel še finančno kazen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Komentiraj