fbpx

Znanost razkriva: Ljudje, ki niso v zvezi so veliko bolj srečni - bolje je, da smo samski in tukaj je razlog zakaj

Če niste v nobenem ljubezenskem razmerju, ste dejansko v odličnem položaju, saj je, kot trdijo raziskave, vaše družabno življenje veliko boljše.

Ko pridejo hladnejši dnevi, se ljudje, ki so samski pogosto začnejo pritoževati, da nimajo partnerja, s katerim bi preživeli takšne dni, v toplini doma. Ko bodo prebrali to raziskavo, si bodo hitro prenehali predstavljati to idilo in spoznali, da jim je tako morda celo bolje.

Če niste v nobenem ljubezenskem razmerju, ste dejansko v odličnem položaju, saj je, kot trdijo raziskave, vaše družabno življenje veliko boljše. Rezultati, objavljeni v Journal of Social and Personal Relationships so pokazali, da so samski ljudje bolj povezani s sorodniki in sosedi. Poleg tega bolj upoštevajo starše, brate in sestre ter prijatelje, ki so prav tako samski.

Težava je v tem, da ljudje v zvezi ali zakonu pogosto zanemarjajo vse druge odnose v življenju. Čeprav nam družba pogosto nalaga zakonsko zvezo in partnerje kot enega od kazalcev popolnega življenja, so številne študije pokazale, da so ljudje na splošno srečnejši, ko so svobodni, saj so, čeprav se to sliši sebično, predani sebi in ne vstopajo tako pogosto v spore.

Print Friendly, PDF & Email

Komentiraj